collage_object

Golf i Rayong

St Andrews 2000
Silky Oak Country club

Golf i Rayong och Chonburi

Thailand är ett underbart golfland med banor i världsklass. Här hittar ni över 200 golfbanor av hög kvalité. Många av dem av absolut internationell mästerskapsstandard. Bland designers märks namn som Jack Nicklaus, Robert Trent Jones Jr, Gary Player

Om ni söker boende i Thailand och samtidigt är golfspelare så är Rayong och Chonburi provinserna det område i Thailand ni skall söka dig till. Här kommer ni att inom ett kort avstånd hitta ett väldigt stort antal golfbanor i toppklass. Bara från Ban Phe når man 10 -25 golfbanor med väldigt hög klass inom bara 1 timmes avstånd. Fortsätter man 1 timme till in Chonburi provinsen når man ytterligare ett 30-tal banor. Några av banorna tillhör de högst rankade i Thailand och hela Asien, med modernt formgivna banor, med bara det bästa gräset, senaste teknikerna och banskötsel i toppklass. Klubbhusen är oftast av magnifik klass och har välförsedda restauranger. Det finns också coffeshops på banorna så att du kan ta en välbehövlig paus och svalka dig under spelets gång.

Greenfeepriserna tillhör också de lägsta i hela Thailand.
Ett annat plus är också av man oberoende av sitt handicap är välkommen att spela på samtliga golfbanor. Man behöver inte heller vara medlem på någon bana. Man behöver inte vara superproffs för att gå ut på banorna i Thailand. Det är spelare av alla nivåer som spelar här. Oftast är det bekvämast att ha en cart att åka runt i under golfrundan.

Driving Ranges
Ni hittar ett antal Driving ranges i Rayong området om det är så att du inte vill gå ut på någon bana. Den finns bla en inne i Ban Phe och en vidare annan i Rayong c a 25 min avstånd från Ban Phe. Vidare finns även ett antal i Chonburi.

Sammanfattningsvis - Låga priser, bra service och fina anläggningar gör att Thailand nu är ett verkligt golfparadis. Bra tillgänglighet, spela när DU vill. Hög servicenivå, lyxiga faciliteter, klubbhus, restauranger etc..

GOLFBANOR I RAYONG.

  • Eastern Star Golf Course              
  • Silky Oak Country Club
  • Emerald Golf Club           
  • St. Andrews 2000 (http://www.standrews2000golf.com/)
  • Great Lake Golf & Country Club
  • Wangjuntr Golf Park (http://www.wangjuntrgolf.com/content.html)
  • Rayong Green Valley Country Club
Emerald Golf club
Eastern Star Golf resort
Wangjuntr Golf Park
Rayong Green Valley Golf club